Slider

Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı

Adana Kebap Tarifi - Adana Kebap Nasıl Yapılır?


Bu tarifle kendi Adana kebabınızı kendi evinizde yapabilir hem sevdiklerinize hem de özel misafirlerinize enfes bir ziyafet sofrası kurabilirsiniz.
PORSİYON
4 KiŞİLİK
HAZIRLANMA
10 DAKİKA
PİŞİRME
5 DAKİKA




Malzemeler:

  •  300 gram kuzu döş
  •  1 tatlı kaşığı tuz
  •  1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
  •  Servisi için:
  •  1 adet domates,
  •  2 adet yeşil sivri biber
  •  1 adet kuru soğan,
  •  6-8 dal maydanoz,
  •  Yarım tane limonun suyu,
  •  1 tatlı kaşığı sumak.

Yapılışı:

 Adana Kebap tarifinin hazırlanışı :

•    Kuzu döşü alın ve kemiklerinden ayırın. Sinirlerini temizleyip küçük parçalar halinde kesin.
•    Kestiğiniz eti satırla kıyma olacak şekilde parçalara ayırın. Kıydığınız etin üzerine 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber,1 tatlı kaşığı tuz atarak kıymaya devam edin. Daha sonra etinizi 2 eşit parçaya ayırın. Bir parçayı tezgâha yuvarlayarak uzunlaştırın ve avuç içine alarak kebap şişine geçirin. Elinizi ıslatarak şiste ki ete şekil vererek yayın. 2 kıyma için de bu işlemi uyguladıktan sonra ızgaraya alın ve pişmeye bırakın.2 adet yeşil sivri biber ve 1 adet domatesi de ızgaraya koyup pişirin.
•    Bir kenarda kuru soğanı piyazlık biçimde doğrayın.6-8 dal maydanozu da ince ince kıyın ve soğanlarla iyice karıştırıp 1 tatlı k sumak ilave edin.hepsini iyice harmanladıktan sonra  yarım tane limonun suyunu üzerine sıkın.alt üst pişen etlerinizi domates ve biberlerinizi lavaş ekmeğinizin üzerine alarak servise sıcak olarak sunun.
       

Afiyet Olsun.


Paylaş: Google Plus

Yazar: Unknown

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

HAFTANIN POPÜLER KONULARI