Slider

Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı

Avusturya Avukatlık Bürosundan Türkçe Hukuk Desteği


"Günlük yaşamımızda hemen hemen herkesin karşına çıkan hukuki sorunlar ve ihtiyaçlar bizleri konunun uzmanları olan hukukçulara yönlendirir. Elbette yaşadığımız şehir Viyana’da binlerce avukat hizmet veriyor. Son yıllarda bunlara birde Türkçe konuşan ve hukuki alanlarda destek veren avukatlar da eklendi. Böylece Almanca diline hâkim olmayan veya Almanca bilse dahi hukuki terimlerden dolayı sorunlar yaşayan Türkler için büyük kolaylık oldu. "

Şu anda birçok başarılı avukatımız da kendi alanlarında hizmet vermekteler. Hukuki sorunlarda veya ihtiyaçlarda genellikle gözden kaçırdığımız bir husus ise uzmanlık alanı. Yani her avukatın farklı bir alandaki uzmanlık durumu. Hukuki olarak eğer doğru sonuçları en kısa süre içerisinde almak istiyorsak bunun yolu doğru avukat tercihinden geçiyor. Aksi durumlarda hem zaman kaybı hem de beklenmedik olumsuz sonuçlarla karşılaşmamak içten bile değil. Bunun farkında olarak hareket etmek menfaatimize olacaktır.

Bu anlamda Viyana’nın birinci bölgesi Mölkerbastei 10/5 numarada hizmet veren Elisabeth Gerhards ve Özlem Şengenç alanlarında müstesna avukatlar olarak karşımıza çıkıyorlar. İşinde uzman ekibi ve Türkçe desteği ile özellikle aile hukuku, ticari hukuk, kiralama ve emlak satın alma sözleşmeleri ve ceza hukuku alanında hizmet veren avukatlar, alanlarında ortaya koydukları başarıyla göz dolduruyorlar.

Konu hakkında dergimize açıklamalarda bulunan avukat Elisabeth Gerhards: “10 yıldan beri kendi avukatlık büromla hizmet vermekteyim. Bunun yanında Özlem Hanımla yaklaşık 5 yıldan beri birlikte çalışmaktayım. Özlemle çalışmamız tercümanlık hizmeti değil, ana dilde hukuki desteği kapsıyor. Ticari hukuk alanında çok önemli çalışmalarımız var. Bu sadece buradaki ticari mevzu ve mevzuat için değil, aynı zamanda Avusturya’nın Türkiye ile olan ticari ilişkilerinden dolayı ortaya çıkan hukuki konular da bizim alanımıza giriyor. Yani Türkiye ile ticari ilişkileri olan yatırımcı ve işletmelere de destek vermekteyiz.” Derken, Avukat Özlem Şengenç ise verdikleri hizmetlerle ilgili olarak şunları söyledi: “Yaklaşık olarak 5 yıldan beri Bayan Elisabeth ile çalışmaktayım. Başta Aile hukuku olmak üzere, Ticari davalar yani alım satım işlemlerinde hukuki destek vermekteyiz. Aile Hukuku çerçevesinde evlilik – boşanma, Türkiye’deki tanınma davaları, - zira Türk vatandaşları için burada boşanmak yetmiyor aynı zamanda Türkiye’de tanınması-  gerekiyor. Bunun dışında velayet davalarına bakıyoruz. Ziyaret hakları, nafaka davaları gibi davalara bakıyoruz. Ayrıca oturum ile ilgili davalara bakıyoruz. Ceza hukuku ile ilgili davalarda bizim uzmanlık alanımız ve bu alanda ciddi bir tecrübeye sahibiz.

Bizim çok önemli bir avantajımız ana dilde yani Türkçe olarak hizmet verebilme imkânı. Zira vatandaşlarımız Almanca bilseler bile bir avukatla konuşmaya çekiniyorlar. Bu çekingenlik konusunda aslında haklılarda. Çünkü hukuk dili başka bir şeydir. Bir uzmanlık alanıdır. Eğer avukattan doğru bilgi alınmazsa ortaya sorunlar çıkabiliyor. Hukuki hizmet alan kişi avukatla görüşmesinden sonra kendisi doğru anlattığını sanabiliyor. Ancak olumsuz bir sonuçla karşılaştığında durumun vahametini anlayabiliyor. Hukuki bir süreçte bir hukukçunun bir şeyi anlatması farklı, bir tercümanın anlatması farklı bir şeydir. Çünkü konuya bağlı olarak tercümanda konuya hâkim olmayabilir. Biz iki dilde de hizmet verdiğimiz için Türklerden de yoğun ilgi görmekteyiz. İnsanımız hukuki işlemlerini yapmadan önce mutlaka bir danışmanlık hizmeti alsınlar. Bu biz oluruz veya başkası olur ama bunu yapmalarında çok büyük fayda olacaktır. Çünkü bir satış sözleşmesi gerçekleştikten sonra bunun dönüşü olmaz. Bunun için önceden tedbir almak gerekir. Avukatlık ücretinden tasarruf edeceğim diye çok büyük zararlarla karşı karşıya kalabilirler. Yine boşanma davalarında dava sonuçlandıktan sonra değil, daha öncesinde konunun uzmanından yardım almak gerekir. Dava bittikten sonra ortaya çıkan sonuçları kolay kolay değiştiremezsiniz. İnsanlar kendi lehlerine olan bir konuyu, aleyhlerine çevirmemeliler. Bunun için işin en başında bir uzmandan destek almalarını öneriyorum. Bu kendi menfaatlerine olacaktır.”
Avukatlık bürosunun verdiği hizmetler hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için Avukat Özlem Şengenç’e 069912629081 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Paylaş: Google Plus

Yazar: Unknown

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

HAFTANIN POPÜLER KONULARI