Slider

Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı

Euro rekor kırdı! Dolar 2,95 TL'nin üzerinde

Çin öncülüğünde yaşanabilecek bir küresel ekonomik yavaşlama endişesiyle dolar/TL 2,95 TL'nin üzerinde işlem görüyor. Euro/TL ise 3,3904 ile rekor kırdı.



EURO/TL REKOR KIRDI


Euro/TL piyasalarda Çin'e dair endişelerle 3,3904 TL'yi görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Euro/TL Asya piyasalarında da 3,42'yi gördü.


DOLAR/TL 2,95 TL SEVİYESİNDE


##$$DOVIZWIDGET##$$


İç ve dış güvenlik endişelerinin arttığı ve ABD'nin 10 yıl aranın ardından faiz artışlarına hazırlandığı bir dönemde yaşanan siyasi belirsizlik TL'yi baskılayan ana unsur olmayı sürdürürken Çin öncülüğünde yaşanabilecek bir küresel ekonomik yavaşlama endişesinin riskli varlıklardan çıkışları artırmasıyla dolar/TL bugün güne yükselişle başladı. Geçen hafta tarihi zirve olan 3 seviyesini test eden, ardından 2.90'a doğru gerileyen dolar/TL haftayı 2.92'nin hemen altında tamamladı. Kur bu sabah 2,95'in üzerine çıktı.


Analistler küresel piyasalarda Asya borsaları öncülüğünde yaşanan sert satış baskılarının güvenli liman arayışlarını tetiklediğini Türkiye gibi gelişmekte olan piyasalarda satışları da beraberinde getirdiğini belirttiler.


Bankacılar TCMB'nin faiz tarafında bir adım atmak için ABD Merkez Bankası'nı (Fed) bekleyeceğine işaret etmesinin de etkisiyle kurdaki hareketlerin dalga boyunun arttığına dikkat çekiyorlar.


PARİTE 1,15'İ AŞTI


Euro/dolar paritesi de 1,15'in üzerini gördü, kazanımları yüzde 1'e yaklaştı.


Paylaş: Google Plus

Yazar: Unknown

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

HAFTANIN POPÜLER KONULARI