Slider

Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı

Ekrandaki seçimi kim kazanır?

Yarın seçim yasaklarının kalkmasıyla gözler ekrana çevrilecek. Seçim programlarının hemen hepsi ekrana uzman konuklar çıkaracak, grafik ve haritalarla il il sonuçları verecek, 7 Haziran’la kıyaslamalar yapılacak. Peki hangi program, nasıl öne çıkacak, diğerlerine fark atacak? İşte, 1 Kasım Pazar günü, programları belli olan kanalların yayınlarından detaylar...

SADE GRAFİKLER, YALIN BİR DİL, HEYECANLI BİR SUNUM

CNN TÜRK ekranlarında yarın Mirgün Cabas (üstte, solda), Ahmet Hakan (üstte sağda), Şirin Payzın ve Emin Çapa olacak. Seçim yayını 16.00’da başlayacak. Ahmet Hakan ve Mirgün Cabas seçim sonuçlarını sıcağı sıcağına değerlendirecek. CNN TÜRK Ekonomi Müdürü Emin Çapa; sade grafikler kullanarak, yalın bir dil ama heyecanlı bir sunumla sonuçları yorumlayacak. Şirin Payzın ise saat 23.00’ten itibaren yayında olacak, konuklarıyla netleşen seçim sonuçlarının yansımalarını ele alacak. 2 Kasım’da da ‘Seçim 2015’ özel yayını uzman konukların katılımıyla devam edecek.


Emin Çapa her seçim programında Twitter’ın en çok konuşulan isimlerinden biri oluyor.

CNN TÜRK’te seçimi yorumlayacak konuklar arasında; Levent Gültekin, Seyfettin Gürsel, Aslı Aydıntaşbaş, Rahim Er, Nazif Okumuş, Ahmet İnsel, Rıza Saka, Hakan Çelik, Taha Akyol, Altan Öymen, Ertuğrul Özkök, Kadri Gürsel yer alıyor. Ankara’dan yayına katılacak isimler arasında ise Erdem Gül, Bülent Aydemir ve Deniz Zeyrek bulunuyor. Ayrıca programa Selçuk Şirin de Amerika’dan Skype bağlantısıyla katılacak.

7 Haziran’da: Son seçimlerinde en çok izlenen tematik kanal olan CNN TÜRK’te program çok akıcıydı. Aynı ekip yine benzer bir performans sergileyecektir.

DİREKSİYON SERDAR CEBE’DE




1 Kasım seçimlerinde Kanal D’nin direksiyonu Serdar Cebe’de olacak. Cebe’ye Hande Fırat eşlik edecek. Seçim Özel programına katılacak isimler şöyle: Tarhan Erdem, Ertuğrul Özkök, Akif Beki, Taha Akyol, Levent Gültekin, Ahmet Hakan, Aslı Aydıntaşbaş, Prof. Dr. Fuat Keyman, Faik Tünay, Rıza Saka, Erdinç Yazıcı, Nazif Okumuş ve Mehmet Ocaktan.

7 Haziran’da: Erkek konukların hüküm sürdüğü programlar arasından stüdyoda en çok kadın konuk ağırlayan sunucu olarak kalplerde taht kurmuştu.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA-FATİH PORTAKAL İYİ BİR İKİLİ




İsmail Küçükkaya ve Fatih Portakal’ın sunumuyla ekrana gelecek yayın 19.15’te başlayacak. Küçükkaya ve Portakal iyi bir ikili. Her yaştan insanın anlayabileceği bir dil kullandıkları, doğal ve sıcak bir sunum yaptıkları için yine ilgiyle izleneceklerdir.

7 Haziran’da: Fox TV, geçen seçimlerde en çok izlenen kanal olmuştu.

İKİ KANALIN ORTAK YAYINI




ATV ve A Haber 17.00’de ortak  yayına geçecek.  Program detayları biz bu haberi yayına hazırlarken henüz netleşmemişti.

7 Haziran’da:  Geçen seçim programında Cem Öğretir ve Banu El moderatörlük görevini üstlenirken, Nihan Günay ve Haktan Uysal gelişmeleri aktarmışlardı. Yüksek Seçim Kurulu’nun yayın yasağının sona erdiği açıklamasını beklemeden, yasağı delerek yayına başlayan A Haber bakalım yine yasakları aşmak konusunda ‘öncülük’ yapacak mı? 

JÜLİDE ATEŞ SUNACAK




Show TV’de ‘Seçim Özel’ yayını 18.30’daki Ana Haber’in ardından, 20.00’de başlayacak. Programı Jülide Ateş sunacak.


7 Haziran’da:  Geçen seçim yayını Ece Üner ve Melih Altınok sunmuştu.

DİĞER KANALLAR 

ÖNEMLİ GELİŞMELERDE STAR VE NTV ORTAK YAYINDA

Soldan sağa: Murat Çiçek (Kanal 24), Özkan Esendemir (STV) ve Oğuz Haksever (NTV)


NTV’de seçim yayını 16.00’da başlıyor. Ahmet Arpad, Oğuz Haksever ve Seda Öğretir’in sunacağı yayında muhabirler genel merkezlere giderek gelişmeleri yerinden aktaracak. Star TV de normal yayın akışına devam ederken, önemli gelişmeler olduğunda ekranı bölerek NTV ile birlikte yayında olacak.

Ufuk Uras ve Mehmet Altan konuklardan...

Samanyolu TV ve STV Haber’in ortak yürüteceği seçim yayını 18.00’de başlıyor. Özkan Esendemir, Burcu Şentürk, Kemal Gülen ve Mahmut Filizer’in sunuculuk yapacağı yayının konukları arasında Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, Prof. Dr. Savaş Genç, Prof. Dr. İştar Gözaydın, Prof. Dr. Sedat Laçiner, Ufuk Uras, Yavuz Baydar, Bülent Tanla, Derya Sazak ve Mehmet Altan bulunuyor.

Yurt genelinden ekipler

TRT seçimin sonuçlarını ‘Seçim Özel’ ortak yayınıyla duyuracak. 17.00’de başlayacak yayında yurt geneline yayılmış TRT ekipleriyle canlı bağlantılar kurulacak.

Detayları henüz netleşmedi

‘Seçim 2015’ yayını 15.00’te başlıyor. Program detayları biz bu haberi yayına hazırlarken belli değildi.

Bugün ve Kanaltürk 
Seçim sonuçlarını aktaramayacaklar
Geçen perşembe Bugün TV ve Kanaltürk yayının kayyum tarafından canlı yayında kesilmesi tüm ülkede şok etkisi yarattı. Polis eşliğinde olaylı bir şekilde kapatılan Koza-İpek Grubu’nun yayın organları 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını da aktaramayacak.
Paylaş: Google Plus

Yazar: Unknown

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

HAFTANIN POPÜLER KONULARI