Slider

Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı Yayın_Başlığı

Almanya'da Mülteci Olmak Zor


Google’da son zamanlarda online bir harita Almanya’da tüm aktivistlerin dikkatini çekti. Google Map üzerinde Kein Asylantenheim in meiner Nachbarschaft (yakın çevremde bir mülteci kampı yok) yazıldığında ortaya çıkan konumların, Almanya’da Neo-nazi grupların mülteci evlerinin yerlerini belirlemek için oluşturduğu online harita olduğunu düşünen aktivistler Google’a başvuruda bulunarak bu haritanın sayfadan kaldırılmasını sağladılar.
Parola yazıldığında ortaya çıkan kırmızı konum işaretlerinin her biri, iltica başvurusunda bulunanların süreç içinde barındıkları evleri gösteriyordu. Konum işaretlerine tıklandığında genelde evin bulunduğu bölge, açık adresi ve çoğu zaman evde mültecilerin yaşayıp yaşamadıkları, yaklaşık mülteci rakamı gibi detay bilgilere ulaşılabiliyordu.
Google harita hizmetlerini kullanarak online harita oluşturan grubun, parola yardımıyla kendileriyle iletişime geçen kişilerden mülteci evleri olması planlanan binaların lokasyonları ve büyüklükleriyle ilgili detay bilgi isterken kullandıkları e-mail adresinin Neo-Nazi topluluğu The Third Way ile ilişkisi olduğu öğrenildi. Sonrasında topluluğun aynı parola altında mültecileri bu evlerden uzak tutma yolları, anti-asyl çalışmaları, mültecilere karşı gösteri rehberleri yayınladıkları ortaya çıktı.
Aktivistlerin haritadan haberdar olması ile Google’a haritayı kaldırması için yapılan baskılar artı ve Google’un araştırmaları sonrasında haritaya erişilebilirlik kaldırıldı.






Peki Google’un engellediği harita Almanya’da mültecilere karşı hızla artan ayrımcılık ve ırkçılık hareketlerini durdurmak için yeterli mi? Tabi ki hayır. Bu sene içinde mültecilere barınak olarak hazırlanması planlanan 20’den fazla ev neo-Naziler tarafından mülteciler evlere yerleştirilmeden yakıldı. Alman İç İşleri Bakanlığı’nın araştırmasına göre 2014 senesinde sağ gruplarca mültecilere yönelik 990 saldırı gerçekleştirildi. Bavyera’nın Reichertshofen şehrinde mülteci evi olması planlanan bina yaz ayları içinde kundaklandı. 2014 senesinde mültecilere yönelik saldırılar 2013 senesine göre yaklaşık %25 oranında artış gösterdi. Her geçen gün Almanya’ya gelen mülteci sayısı artıyor. Mülteci sayısındaki artışla ülke içinde ırkçı söylemler de hızla artıyor. Alman hükümeti Almanya’ya sığınan insanların can güvenliğini sağlamakla yükümlü ve Almanya’nın 90’larda yaşadığı sorunlara geri dönememek için bu konuda ciddi önlemler alması gerekiyor.
Paylaş: Google Plus

Yazar: Unknown

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

HAFTANIN POPÜLER KONULARI